Liv D: Lapseni elää roskaruoalla

Liv D: Lapseni elää roskaruoalla

Liv D: Lapseni elää roskaruoalla

Huh huh.. Katsoin tänään Liv D dokumentin Lapseni elää roskaruoalla.

Perhe 1:

Isä, äiti, kolme lasta joista kolmas vasta pieni taapero. Tämä taapero, Cuba, juo 6 tölkkiä Coca Colaa päivässä ja elää pelkällä roskaruoalla vähintään 5 päivää viikossa. Kovin yllättävää, että lapsi ei saa nukutuksi.. Roskaruoan lisäksi perheellä on keittiössä herkkukaappi täynnä karkkia, keksejä ym. makeaa ja tähän kaappiin kaikilla lapsilla on tietysti vapaa pääsy! Perheen vanhemmat siis altistavat lapsensa pienestä saakka sydäntaudeille, diabetekselle ja syövälle. Tämän perheen taapero Cuba kuluttaa ohjelman mukaan 3200 kaloria päivässä – reilusti enemmän kuin tavallisen aikuisen miehen energian tarve on päivittäin.

Perhe 2:

Isä, äiti ja taapero. Taapero Michael kieltäytyy syömästä vanhempien valmistamaa ja tarjoamaa terveellistä ruokaa. Kun lapsi kieltäytyy terveellsestä ruoasta, vanhemmat poikkeavat läheisessä pikaruokapaikassa hakemassa pikaruokaa lapselle. Michael on siis keksinyt loistavan keinon saada juuri sitä ruokaa kuin haluaa ja 3000 kalorin edestä! Pojan pienenä sairastaman aivokalvontulehduksen vuoksi vanhemmat haluavat hemmotella lastaan tavallista enemmän.

Perhe 3:

3-vuotiaan Harleyn äiti ei ole koskaan valmistanut ruokaa pojalleen. Poika syö joka viikko 1 kg verran sokeria. Poika on hyperaktiivinen. Tuliko tämä yllätyksenä jollekulle? Harleyn teiniäiti on jo saanut yhden sydänkohtauksen, mutta uskoo sen johtuneen raskauden aiheuttamasta stressistä ja on täysin sokea oman ruokavalionsa aiheuttamille ongelmille. Äiti-Taylorille on suositeltu kunnon ruokavalion muutosta ja neiti itsekin myhäillen toteaa, että jos jatkaa samaa rataa, ei varmaan ole hengissä enää 10 vuoden päästä.

Yhteistä kaikille näille perheille oli minusta, että vanhemmat antoivat lasten ohjata ruokailua. Tuntuu myös aivan käsittämättömältä mitä määriä aikuiset syövät Britanniassa roskaruokaa, vielä käsittämättömämmältä, että sen enempää ajattelematta syöttävät samaa roskaa pienen pienille lapsilleen ja opettavat nämä junk food sukupolveksi suoraan kehdosta.

Dokumentti pyörii jonkin aikaa ruutu.fi:ssä, käy katsomassa.

 

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: