Ravintola-annoksissa vaanivat vaarat

Kana-caesar

Kana-caesar

Olin viime viikonloppuna Lahdessa vierailemassa ja lauantaina poikkesimme Santa Fé:ssa lounaalla. Hetken listaa tutkiskeltuani totesin, että ruokavalion kannalta ainoat vaihtoehdot löytyivät salaattilistalta ja nekin pienin muutoksin. Päädyin valitsemaan kana-caesarin – miten pieleen se nyt voisi mennä? Pyysin vaihtamaan krutongit pähkinöihin ja ajattelin selvinneeni tilauksesta kunnialla. Toisin kävi.

Pähkinät oli kuorrutettu jollakin mausteseoksella ja voisin vaikka vannoa, että tuollaisesta bbq-tyyppisestä mausteesta puolet on sokeria tai sokerinkaltaisia aineita. Salaatinkastike ei tietenkään ollut itsetehtyä ja kun näin sen lautasen reunalla, mietin vain juuri näkemääni sokeridokumenttia, missä kerrottiin kaupan salaatinkastikkeiden sisältävän puolet sokeria. Tuo saamani kastike oli juuri niin teollisen näköistä, etten ihmettelisi yhtään vaikka siitäkin olisi vastaava osuus sokereita. Ainakin se oli erillisessä kupissa joten sain itse tehdä valinnan paljonko salaatinkastiketta kulutan.

Myös kana oli kuorrutettu jollakin mausteseoksella, joka melko suurella todennäköisyydellä sisälsi vähintään sokeria, todennäköisesti vähän kaikkea muutakin mitä en suuhuni haluaisi laittaa.

Päätin kuitenkin olla murehtimatta ja nauttia salaatista, joka sinänsä kyllä maistui ihan hyvälle. Jatkossa pitää vaan muistaa taas, että jos haluaa pitää ruokavalionsa ”puhtaana” niin ravintoloissa saa olla melko tarkkana sen suhteen, mitä ruokalistan rivien väliin on piilotettu.

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: