HBL: Naiset herkempiä väärälle ruoalle

Huhtikuussa 2010 julkaistu HBL:n artikkeli kertoo naisten kannalta ankeaa tarinaa. Lehden mukaan naiset, jotka syövät suuria määriä nopeita hiilareita kuten vaaleaa leipää, valkoista riisiä ja sokeria, ovat suuremmassa vaarassa saada sydäntauteja kuin naiset jotka syövät nopeita hiilareita vähemmän. Italialaisen tutkimuksen mukaan, johon artikkelissa viitataan, miehet eivät ole yhtä alttiita ongelmille väärän ruokavalion yhteydessä. Nopeita hiilareita syövien riski sairastua oli 2,24 kertainen verrattuna naisiin jotka söivät matalan GI:n ruokaa.

Tutkimuksen mukaan hiilihydraattipitoinen ruoka nostaa verensokeria sekä sen vahingollisten triglyceridien määrää ja samaan aikaan hyvän kolesterolin HDL:n määrä laskee. Erityisen voimakas tämä vaikutus on lehden mukaan hiilareilla joilla on korkea GI-arvo, eli glykeeminen indeksi. Tutkimukseen oli osallistunut lähes 48000 aikuista ja se oli esitelty lehdessä Archives of Internal Medicine.

 

Lue alkuperäinen artikkeli HBL:n sivuilla.

 

 

Advertisements
Avainsanat: , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: