Vasabladet: ihmiset välttävät lisäaineita ja hiilareita

Lisää lehdistä bongattua. Vasabladet oli eilen julkaissut uutisen otsikolla ”Folket fasar för kolhydrater och tillsatsämnen” joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”Ihmiset välttävät [kauhulla] lisäaineita ja hiilareita”.

Myös tämä artikkeli kertoo miten nopeasti muutokset suomalaisten ravintotottumuksissa ovat muuttuneet. Erityisesti muutoksista ovat kärsineet leipä- sekä meijeriteollisuus. Meijerituotteissa on huomattu kevyttuotteiden kysynnän merkittävä tyyntyminen. Rasvattoman maidon kulutus laskee samaan aikaan kun täysmaidon kulutus nousee. Samoin voi voittaa margariinilta markkinaosuuksia. Ihan mahtavaa!

Artikkelin mukaan mm. Artia, HK Ruokatalo ja Saarioinen ovat alkaneet karsia lisäaineita ruoistaan. Huvittava kommentti omasta näkökulmastani on HK Ruokatalon tuotekehitys- ja markkinointipäällikkö Markus Gotthardtin suusta:

Det är förvånansvärt att kunderna inte reagerar på salt och fett utan framför allt på tillsatsämnen och hälsosamheten överlag.

Sama suomeksi: on kummallista etteivät asiakkaat reagoi suolaan ja rasvaan vaan ennen kaikkea lisäaineisiin sekä terveellisyyteen ylipäätään. Ei taida Markus olla ihan perillä rasvan hyödyistä.

Terveellisen ruoan kaipuu ei kuitenkaan näy vielä kaikilla tasoilla. Halpa ja helppo ruoka tekee edelleen kauppansa. Mm. Atrialta kerrotaan valmisruokamarkkinoiden kasvavan.

Milloinkahan ihmiset ymmärtäisivät, ettei kotona tehty = vaikeasti tehty?

Lue alkuperäinen artikkeli Vasabladetin sivuilla.

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: