Sokerivauvoja

Kuva Aftonbladetin sivuilta. (Foto: AFP)

Kuva Aftonbladetin sivuilta. (Foto: AFP)

Ruotsin Aftonbladet julkaisi juuri artikkelin jossa kerrottiin Indonesiassa syntyneestä 8,7 kiloisesta lapsesta. Lapsi painoi siis 2-3 kertaisesti normaalin vastasyntyneen verran. Lapsi oli jouduttu (tietysti) synnyttämään keisarileikkauksella.

Lääkärit arvioivat lapsen ennätyspainon johtuvan äidin diabeteksesta. Diabeteksesta johtuen äidillä oli erityisen korkea verensokeri, mikä on johtanut siihen, että sikiö on saanut liikaa glukoosia ja sitä mukaa kasvanut turhan suurikokoiseksi.

En ihmettele nykyisin syntyvien lapsien kasvavaa painoa. Saamme tänä päivänä energiaa ruoasta enemmän kuin tarvitsemme ja länsimaiset ruokailutottumukset sisältävät valtavasti ruokaa jossa on suoraa tai piilosokeria. Elämme varmaan suurin osa melkoisessa glukoosihuurussa suurimman osan elämästämme, sitä edes tajuamatta.

Neuvolassa neuvotaan ensimmäisenä vähentämään rasvan määrää ruokavaliossa ja vaihtamaan light-tuotteisiin jos/kun paino nousee turhan nopeasti. Vilautetaan lautasmallia ja kerrotaan miten ruoasta saisi eliminoitua ravintorikasta rasvaa (ja kasvatettua turhan sokerin ja viljan määrää). Jotain on pahasti pielessä.

Lue alkuperäinen artikkeli Aftonbladetissa.

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: