Sokeriton kalsiumtabletti – pelkkää toiveajattelua

Jestas, että voi olla vaikeaa löytää apteekista tabletin tablettia jossa ei olisi sokeria jossain muodossa. Ei sillä, että uskoisin yhden tabletin heilauttavan verensokeriani suuntaan tai toiseen vaikka se vähän sokeria jossain muodossa sisältäisikin, mutta tämä on ihan periaatejuttu.

Tänään luulin jo hetken löytäneeni kalsium-valmisteen jossa ei olisi mitään sokereita, mutta kotona surffaillessa paljastui tämäkin pelkäksi haaveeksi. Purkin kyljessä lukee:

1 tabl. sisältää:

Calc. carb. respond. Calcium

500 mg, Constit. q.s.

Kysyin vielä apteekin työntekijältä, että tässäkö tämän sisällys on? Ja vastaus oli kyllä. Vähämpä neidit siellä tiskin takanakaan tiesivät. Verkosta löytyi sitten virallinen lehtinen tälle valmisteelle ja sieltä löytyikin seuraavaa tietoa:

Mitä Kalcipos [oikeasti] sisältää

– Vaikuttava aine on kalsiumkarbonaatti, joka vastaa 500 mg kalsiumia. – Muut aineet ovat maltodekstriini, kroskarmelloosinatrium, vedetön kolloidinen piidioksidi, magnesiumstearaatti, hypromelloosi, makrogoli, parafiini.

Eli aika paljon kaikkea muutakin kuin kalsiumia, maltodekstriini siinä listalla ensimmäisenä. Kyllä ottaa taas päähän.. Tutkin purkin etikettivihkosen kaupassa pariin kertaan, mutta näköjään olin jotenkin onnistunut sivuuttamaan tuon kuudennella sivulla olleen oikean tuoteselosteen.

Jos tiedät jonkin sokerittoman kalsiumtuotteen tai ylipäätään sokerittomia apteekin tuotteita (vitamiinit, ym) niin kommenttia vaan!

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: